Rólunk

Történetünk

A céget 1993-ban, családi vállalkozásként alapította Dr. Varga Zoltánné és Dr. Varga Zoltán. 1997-ig betéti társaságként működött, majd tőkeemelés után, változatlan tulajdonosi szerkezettel, jelentősen megemelt tőkével, kft-ként folytatódott a cég története. A Vám-Zoll Consulting Kft. alapítása óta folyamatosan nyereséges és árbevétele évről évre növekszik.
A kezdetekkor így néztünk kiA kezdetekben vámtanácsadás, vámoktatás volt a fő profil, 1995-ben pedig újabb üzletággal bővült a vállalkozás: megnyitottuk a nagykanizsai IQ könyvkereskedést, mely szakkönyvboltként üzemelt, elsősorban vám- és adózási szakkönyvek, vámtarifakönyvek, később térképek és utikönyvek forgalmazásával foglalkozott.
1997-ben az üzlet elköltözött a belvárosba, s Pergamen Papírbolt néven immár papír és írószer üzlet lett. Az üzlet üzemeltetése mellett természetesen megmaradt a vámtanácsadás is.
Társaságunk neve és kezdeti alaptevékenysége az alapítók szakértelmét kiaknázva az alapítás óta a vámszakmai területhez kötődik. A vámtanácsadási üzletág ügyfelei között a legkisebb importőröktől a legnagyobb multinacionális vállalatokig minden megtalálható.
Célunk, hogy ismereteinket, tapasztalatainkat megoszzuk azokkal, akiknek szükségük van rá.
2000 óta komplex szállítmányozási tevékenységet folytatunk. A vámtanácsadáson kívül vámkezelések sorozatos lebonyolítását is vállaljuk partner vámügynökség bevonásával, 2009 óta pedig cégcsoporton belül, 100%-ban saját, önálló vámügynökséggel valósítjuk meg elsősorban komplex vámkezelési folyamatok lebonyolítását.
A szállítmányozás terén abban különbözünk más nagy szolgáltató versenytársainktól, hogy a személyes ügyfélgondozás nálunk kiemelt szerepet kap, s az éppen megvalósuló folyamatokról az interneten rendkívül gyors információáramlást biztosítunk.
 Viszonylag kis számú, de jelentős ügyféllel foglalkozunk. Egy nagyobb árukörön belül tartósan csak 1-1 ügyfelet gondozunk, igény esetén kizárólagosságot is vállalunk.
Alapelveink
A vám- és üzletviteli tanácsadás egyik alapmottója, hogy még a tervezési fázisban ellássuk minden olyan gazdaságilag hasznos tanáccsal, javaslattal az ügyfeleket, amelyek alapján teljesen jogszerűen kihasználhatják az EU-tagsággal járó előnyöket.
Természetesen amennyiben már megtörtént vámkezelések felülvizsgálatáról, utólagos ellenőrzéséről, vagy éppen már jogorvoslati eljárásról van szó, abban is komplex és magas színvonalú tanácsadást tudunk nyújtani a vámokkal és a kapcsolódó indirekt adózással (Áfa, Hea-importáfa, jövedéki adó és környezetvédelmi termékdíj).
Ezekhez a témában szakavatott partner szakértőink segítik munkánkat, beleértve könyvvizsgálókat, ügyvédet.

A Vám-Zoll Kft. logója

A jogsérelmeket a hatályos és az adott jogterületre mérvadó jogszabályok, elsősorban törvények alapján kell rendezni, a jogorvoslati lehetőségek maximális kihasználásával, de az alapoknál kezdve és sorrendben.

A vámigazgatási eljárás speciális volta miatt, jobb a készülő kereskedelmi ügyletet szakmai szempontból véleményeztetni, mint egyedi vámigazgatási ügyekben a meghozott döntés ellen jogorvoslattal élni.
Nemcsak tájékoztatási kötelezettség létezik a vámigazgatás részére, hanem elvárható az ügyfél körültekintő magatartása is. Mindkettő jogszabályban foglalt – jogilag nehezen érvényesíthető – de a modern társadalomban elvárható követelmény.