Vámügynöki szolgáltatás

Cégcsoportunk szinte kizárólag egyszerűsített eljárásokat alkalmaz közvetett vámjogi képviselettel, Áfa biztosításának megoldásával, ill. szükséges feltételek fennállása esetén akár önadózással is, 40000-es, 42000-es és 49000-es eljárásokkal.

A fizetendő vámok biztosítását is vállaljuk szerződés alapján, partnereink közreműködésével.

Egyszerűsített eljárások kapcsán nem csak szabad forgalomba bocsátások terén rendelkezünk tapasztalattal, hanem ezt a megoldást tudjuk alkalmazni aktív feldolgozás, vámfelügyelet melletti feldolgozás, ideiglenes behozatal, vámraktározás esetén is. Az egyszerűsített eljárások közül a helyi típusú, ill. a helyettesítő okmányos nyilatkozattételi eljárásokat alkalmazzuk közvetett vámjogi képviselőként, saját engedélyekkel, melyeket viszonylag rövid idő alatt kiterjeszthetünk megállapodás alapján ügyfeleinkre annak minden előnyével együtt.

Az egyszerűsített eljárások lényege a hagyományos, ún. normál eljáráshoz képest, hogy az adott szállítmányok határon történő beérkezésekor vagy a címzetthez érkezéskor nagyon gyorsan, kevesebb okmány benyújtásával, nagy tömegű árubehozatalt lehet megvalósítani, kevésbé terhelve az ellenőrzést végző vámhatóságot. Később bizonyos időszakonként (hetente vagy havonta) az ún. kiegészítő árunyilatkozat-adáshoz mi magunk elvégezzük a szükséges adminisztrációs munkát az ügyfelünk helyett, önadózás esetén még az áfa-könyvelést és -bevallást is beleértve. Szükség esetén, a vámok könyvelésében, befizetésében is közreműködünk.

Az egyszerűsítésekben további előny, hogy a logisztikai folyamatokban a JIT rendszerek működésének nem lesz akadálya a vámkezelések megszervezése, ill. azok intervallumának elhúzódása, szemben a normál eljárásokkal. Egy komplex érkeztetési rendszer esetén például a helyi vámkezelés engedélyezett címzetti jogosítvánnyal való kombinálása akár éjjel-nappal működhet egy gyárban vagy egy raktárban a termelés, raktározás.

Ilyen típusú komplex szolgáltatásokat olyan partnereinknek kínálunk a tervezéstől a megvalósításig, akiknek számít az idő, ill. ahol megértik, hogy a közvetett képviselettel járó fokozott felelősség miatt megfelelő előzetes auditot végzünk, s ehhez ügyfeleinknek megfelelően kell hozzáállni az adatszolgáltatással.

A fuvarozók áruit éjjel-nappal vámkezeljük a magyarországi EU-határokon:

  • Letenye – Gorican (Horvátország)
  • Barcs – Terezino Polje (Horvátország)
  • Drávaszabolcs – Donji Mihajlac (Horvátország)
  • Tompa – Kelebia (Szerbia)
  • Röszke – Horgos (Szerbia)
  • Záhony – Csop (Ukrajna)
  • Udvar – Dubosevica (Horvátország)